Holguín: “Liderlerin ortak zemin bulmasına yardımcı olmak için buradayız. Bunu yapmaktan çok mutluyum”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar, Kıbrıs'taki liderler arasında ortak bir zemin bulunması konusunda taahhütte bulunarak, "elinden geleni yapacağını" vurguladı.

Yayın: 30.01.2024 - 17:06

139 kez okundu

Holguín: “Liderlerin ortak zemin bulmasına yardımcı olmak için buradayız. Bunu yapmaktan çok mutluyum”

Holguín, Kıbrıs’taki ziyareti sırasında sadece liderleri değil, aynı zamanda halkı ve sivil toplumu da dinleyeceğini belirtti. Kolombiya’daki barış sürecinde edindiği deneyimle, insanların sesini dinlemenin önemine vurgu yaparak, bu yaklaşımın Kıbrıs’taki çözüm sürecine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği iki saatlik görüşmenin ardından, Holguín, Cumhurbaşkanlığından çıkışında yaptığı kısa açıklamada, Genel Sekreter’in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi olarak atanmasının ardından yaptığı ilk ziyaretin önemine değindi. Liderler arasında ortak bir zemin bulunması için çaba sarf edeceğini belirten Holguín, bu süreçte sadece liderleri değil, aynı zamanda halkın ve sivil toplumun beklentilerini anlamak için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Kolombiyalı diplomat, “Burada yapacağım şey; bu toplumu, sivil toplumu dinleyeceğim, insanların gerçekten ne istediğini anlamaya çalışacağım. Kolombiya’da barış sürecine dahil olduğum zaman öğrendiğim en önemli şey, insanların sözlerini dinlemekti. Sadece liderleri değil, aynı zamanda halkı ve sivil toplumu da dinlememiz gerekiyor” dedi.

Holguín, liderlerin ortak bir zemin bulmasına yardımcı olmak ve çözüm sürecini kolaylaştırmak amacıyla Kıbrıs’ta bulunduklarını belirterek, “Bu görevi yerine getirmekten mutluluk duyuyorum. Liderlerin geçmiş çabalarını takdirle karşılıyorum, ancak şimdi geleceğe odaklanmalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap