HP Genel Başkanı Özersay katıldığı programda gündemi değerlendirdi

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, yabancılara mülk satışı ve kara para konularında değerlendirmelerde bulundu.

Yayın: 24.11.2023 - 09:21

81 kez okundu

HP Genel Başkanı Özersay katıldığı programda gündemi değerlendirdi

BRT’de Manşet+ programına konuk olan Özersay, Halkın Partisi tarafından yapılan uyarılara rağmen hükümetin bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığını savundu. Özersay, resmi rakam, veri ve bilgi açıklamayan hükümetin Türkiye’nin uyarılarını dikkate almadığını ifade etti. Ayrıca, Halkın Partisi’nin bu konuda geçmişte defalarca uyarı ve çağrıda bulunduğunu belirtti.

Özersay, “Bizimkilerin yabancılara mal satışı konusunda uyanması için illa Türkiye’nin uyarması mı gerekiyor? Bu konuda bu gayrimeşru hükümeti bir buçuk yıl önce uyardık, daha sonra da aylarca Türkiye ve KKTC medyasında manşet olacak şekilde açıklamalar yaptık. Buradakilerin gözü görmüyor mu? Kulağı duymuyor mu?” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın konuyu takibe almasına ilişkin soruya cevap veren Özersay, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin bu konuyu gündeme getirmeden önce Halkın Partisi olarak son iki yıldır bu konuyu dile getirdiklerini ve Meclis’te düzenleme yapılması için çağrı yaptıklarını belirtti. Ayrıca, Türk medyasında konunun manşetlerde yer aldığını ve son üç aydır ülkede gündem olmasını Halkın Partisi olarak sağladıklarını ifade etti.

“Lüks araç ve mülk alımı kara para aklama yöntemi oldu” diyen Özersay, suç gelirlerinin lüks araç veya mülk alımıyla yasal hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Özersay, mevcut mevzuatın yetersiz olduğunu ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, yabancılara mal satışının yasaklanmasının doğru bir yöntem olmadığını, ihtiyaç olan düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Özersay, inşaat sektörünün önemli bir sektör olduğunu ancak mevcut mevzuatın düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap