Hristodulidis “Agios Dometios” (Metehan) bölgesini ziyaret etti

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in bugün sabah saatlerinde, "Maria'nın Evi" (Neriman'ın evi) civarındaki "Agios Dometios" (Metehan) bölgesine planlanmamış bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Yayın: 03.12.2023 - 18:54

163 kez okundu

Hristodulidis “Agios Dometios” (Metehan) bölgesini ziyaret etti

Hristodulidis’in ziyareti sırasında, Rum kesimi tarafından alınan önlemlerin uygulanma süreci hakkında bilgi aldığını ve bölge sakinleriyle görüştüğünü açıklayan “Philenews” haber sitesi, Hristodulidis’e ziyaretinde Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) komutanı yanı sıra Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) başkanı ve Ay. Demet Belediye Başkanı’nın da eşlik ettiğini bildirdi.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, önceliklerinin insanların kendilerini güvende hissetmeleri olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hristodulidis, bölge sakinlerinin kendilerini güvende hissetmelerinin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Rum basını, 27 Kasım’da Türk askerinin “Ayios Dometios” (Metehan) bölgesinde, “Marullus’un Evi – Maria’nın Evi” olarak bilinen boş bir evin dışına demir direğe kamera yerleştirdiğini iddia ederken, KKTC Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Metehan kara sınır kapısının batısında bulunan ve “Neriman’ın Evi” olarak bilinen boş binanın karşısındaki nöbet mevzilerine projektör ve kamera takarak kışkırtıcı faaliyetlerde bulunduğunu duyurmuştu. Bölgedeki huzur ve güvenliğin devamının, Rum yönetiminin kışkırtıcı eylemlerini sona erdirmesiyle mümkün olabileceği vurgulanmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap