Hristodulidis Holguin ile 30 Ocak’ta görüşecek

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in, 30 Ocak'ta BM Genel Sekreteri'nin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin ile bir araya geleceği bildirildi.

Yayın: 16.01.2024 - 11:55

295 kez okundu

Hristodulidis Holguin ile 30 Ocak’ta görüşecek

Rum Devlet Radyosu ve Televizyonu RİK’in haberine göre, Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, bugün yaptığı açıklamada, Hristodulidis’in Kıbrıs sorunundaki çıkmaz döneminin ardından, 30 Ocak’ta Holguin ile görüşeceğini açıkladı.

Letimbiotis, kişisel temsilcinin atanmasını, Kıbrıs sorununda önemli bir gelişme olarak değerlendirdiğini belirtirken, hükümetin müzakerelerin kaldığı yerden devam edebilmesi için ısrarlı ve sistematik bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Açıklamasında, Türk tarafının aynı samimi siyasi iradeyi ve yapıcı tutumu göstermesi temennisinde bulunan Letimbiotis, Holguin’in Kıbrıs ziyareti süresince sivil toplum örgütleriyle de bir araya geleceğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap