Hristodulidis Holguin ile görüştü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, öğleden sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs sorunundaki kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile buluştu.

Yayın: 11.03.2024 - 22:39

55 kez okundu

Hristodulidis Holguin ile görüştü

Haberin Sigmalive sitesinde yer aldığına göre, Holguin, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Hristodulidis’le “oldukça olumlu” bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ilerleyen günlerde tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.

Holguin, önemli bir haftaya başladıklarını ve Kıbrıs sorunuyla ilgili fikirlerini almak üzere farklı siyasi partilerle bazı görüşmeler yapacaklarını belirtti.

Ankara, Atina ve Londra’daki temasların ardından Kıbrıs’a döndüğünü belirten Holguin, tüm enerjisini bu konuda çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Hristodulidis ise, Holguin ile Kıbrıs sorunu üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını ve Holguin’in yaptığı temaslar hakkında bilgi aldıklarını dile getirdi.

Görüşmeye, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart ile Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis de katıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap