Hür-İş Başkanı Serdaroğlu hükümete seslendi: “Utanmaz fırsatçıları durdurun”

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yeni asgari ücretin henüz çalışanın cebine girmemesine rağmen, zam dalgasının başladığını belirterek hükümete seslendi.

Yayın: 22.01.2024 - 10:49

74 kez okundu

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu hükümete seslendi: “Utanmaz fırsatçıları durdurun”

Serdaroğlu, “Utanmaz fırsatçıları durdurun” çağrısında bulundu.

Hür-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Serdaroğlu’nun hükümete yönelik uyarıları şu şekilde yer aldı: “Bu utanmaz fırsatçıları durdurmak için derhal ciddi önlemler alın. Aksi takdirde ülkede huzur kalmayacak.”

Serdaroğlu, toplumun refah seviyesinin düşmesiyle birlikte devlete olan güvenin azaldığını ve bu durumun ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Hür-İş olarak aylardır asgari ücret masasındaki mücadelemizde, hayat pahalılığındaki artışın maaşlara yansımadığını ve sadece geçmişte oluşan enflasyonun telafisi olduğunu dile getirdik. Ancak bu durumda bile fırsatçılar, durmak ve utanmak nedir bilmiyor. Bu yaklaşımlarıyla toplum refahını düşürerek devlete olan güveni ortadan kaldırıyorlar ve ekonomik enkazın bedelini insanlarımıza ödetiyorlar.”

Serdaroğlu, piyasada ekonomik akla uygun olmayan davranışların sergilendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret artışı henüz yürürlüğe girmeden, sanki öç alır gibi ‘bu artış olmamalıydı, siz artırıyorsanız biz de zam yaparız’ gibi insafsızca zamlar yapılıyor. Hükümet de buna sessiz kalıyor. Hükümete sesleniyoruz, bu zamları geri almalarını sağlayın ve durdurmaları için radikal kararlar alın.”

Vatandaşların alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü vurgulayan Serdaroğlu, hükümeti uyararak, “Bu şekilde devam ederse ülkede huzur kalmayacak. Hükümet olarak, dar gelirli ve sabit gelirlilere huzuru sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Siz sadece üç beş sermayedarın temsilcisi değilsiniz, milletin vekillisisiniz. Ülkeyi kimin yöneteceğine dair kararı milletin seçtiği vekillerin vermesi gerekiyor. Bugün üç beş sermayedarın işlediği günahın bedelini yarın ülkedeki tüm sermayedarlar ödeyeceklerini unutmayın. Onlar da bu zamlara karşı sessiz kalmamalıdır” dedi.

Serdaroğlu, enflasyon karşısında Maliye’nin öngördüğü yüzde 21’lik oranın hayal olduğunu ifade ederek, “Dört ay sonra asgari ücret dahil tüm ücretler aynı şekilde artırılmak zorunda kalacaktır. Piyasa bunu anlamıyorsa, hükümetin ciddi yaptırımlar uygulaması gerekiyor. Narh uygulaması ve diğer önlemler masada olmalı. Gerekirse belediyelerden de destek alarak fiyatların hızla denetlenmesi gerekiyor. Vatandaşın geleceğini fahiş karlarla ipotek altına alanlara ciddi cezalar verilmelidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap