Husiler: “Kızıldeniz’deki ABD ittifakı operasyonlarımızı durduramayacak”

Yemen'deki İran destekli Husi grup, ABD'nin Kızıldeniz'de kurduğu ittifaka rağmen operasyonlarına devam edeceklerini belirtti.

Yayın: 19.12.2023 - 17:52

383 kez okundu

Husiler: “Kızıldeniz’deki ABD ittifakı operasyonlarımızı durduramayacak”

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kızıldeniz’deki uluslararası gemilere yönelik artan saldırılara karşı çok uluslu bir misyon kurulduğunu açıklamasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Abdusselam, Kızıldeniz’deki operasyonlarının sadece bir meydan okuma veya güç gösterisi olmadığını vurgulayarak, “Operasyonlarımızın amacı, Gazze’ye yönelik abluka ve saldırılara karşı Filistin halkının yanında olmaktır. Çatışmanın genişlemesine neden olanlar, eylemlerinin sonuçlarına katlanacaklardır. ABD’nin oluşturduğu ittifak, İsrail’in himayesindedir ve Kızıldeniz’i gerekçesiz bir şekilde askerileştirmektir. Ancak bu durum, Yemen’in Gazze’ye destek amacıyla gerçekleştirdiği meşru operasyonları kesinlikle durduramayacaktır” dedi.

Abdusselam, ABD’nin İsrail’e verdiği destek konusunda ittifaklı veya ittifaksız bir şekilde bu hakkı gördüğüne dikkat çekerek, buna karşılık bölge halklarının da Filistin’e tam bir meşruiyetle destek verme hakları olduğunu ve kendilerinin de Gazze’nin maruz kaldığı büyük zulme karşı Filistin halkının haklarını savunacaklarını ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 6 Aralık tarihinde Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası “Deniz Görev Gücü”nün kurulması için görüşmeler yaptıklarını duyurmuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap