İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yüzde 48’e yükseldi

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçilere sağlanan faiz oranını yüzde 48'e çıkarma kararı aldı. Bu karar, önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek.

Yayın: 30.04.2024 - 16:06

132 kez okundu

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yüzde 48’e yükseldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun açıklamasına göre, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, İhtiyat Sandığı Yasası’nın verdiği yetkiye dayanarak bankaların mevduat faizlerini değerlendirdi ve yeni faiz oranlarını belirledi.

Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı’na uygulanan faiz oranının 1 Mayıs’tan itibaren yüzde 48 olarak artırılmasına karar verildiğini belirtti. Bu kararla birlikte, faiz oranları 1 Ocak 2024’te yüzde 30’dan yüzde 38’e, 1 Mart 2024’te yüzde 41’e ve son olarak 1 Mayıs 2024’te yüzde 41’den yüzde 48’e yükseltilmiş oldu.

Bakan Gardiyanoğlu, “İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlere uygulanan faiz oranlarının artırılmasıyla, çalışanların birikimlerini enflasyona karşı korumayı ve onlara biraz olsun rahatlama sağlamayı amaçlıyoruz. Bakanlık olarak, çalışanlarımızın haklarını koruma konusundaki sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap