II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması yapılıyor

Mevhibe & Mustafa Başman Vakfı II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Lefkoşa Türk Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenleniyor.

Yayın: 05.05.2024 - 10:41

111 kez okundu

II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması yapılıyor

Bu yılın teması “Çocuk Gözüyle Paylaşmak” olarak belirlenen resim yarışması, çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda sanata olan duyarlılıklarını artırmayı, yeni nesil sanatçıların yetişmesine olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yarışmaya ilkokul, ortaokul ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm öğrenciler başvurabilecek. Başvurular 24 Mayıs Cuma gününe kadar kabul edilecek.

Dereceye giren katılımcılara ödülleri, 1 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’de Merkez Lefkoşa Sergi Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte verilecek.

Yarışma sonuçları 29 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak ve yarışmada başarılı olan 60 eser sergilenecek.

Sergi, 10 Haziran tarihine kadar Merkez Lefkoşa Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

Ödüller, ortaokul, lise ve özel eğitim olmak üzere dört farklı kategoride kazananlara Mevhibe & Mustafa Başman Vakfı tarafından sağlanacak Başman Group hediye çekleri olarak verilecek.

Ayhatun Ateşin ve Pınar Başman’ın koordinasyonunda gerçekleşen yarışmanın ilkini, 2023’te BRTK’nın 60. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirmişti. O yarışmada, 60 resim sergilenmeye değer görülmüş ve sergilenmişti.

Daha fazla bilgi için basmanvakfi.org web sitesi ziyaret edilebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap