II. Lefkara Edebiyat Şöleni, dün akşam başladı

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yarım asrı geride bırakılmasına özel olarak düzenlenen II. Lefkara Edebiyat Festivali, dün akşam Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde görkemli bir açılış programıyla başladı.

Yayın: 14.05.2024 - 11:46

239 kez okundu

II. Lefkara Edebiyat Şöleni, dün akşam başladı

Yunus Emre Enstitüsü’nün aktardığı bilgilere göre, festival Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin himayesinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Kıbrıs Damla Derneği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin iş birliğiyle düzenleniyor.

Açılış konuşmasını yapan Kıbrıslı Türk yazar ve devlet adamı İsmail Bozkurt, Kıbrıs Türk edebiyatıyla ilgili bilgiler sunarken, ilginç anekdotlar da paylaştı.

Program, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Zerrin Kandemir’in selamlama konuşmasıyla devam etti ve Âşık Selahattin Dündar ile Songül Gündar, destanlar ve atışmalar eşliğinde sahnede yer aldılar.

Etkinlik boyunca aşıklar, Türk destan geleneğinin önemli eserlerini seslendirdi.

Festival kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ’74 Barış Harekâtı’ temalı öykü yarışmasında dereceye girenler plaketleriyle ödüllendirilirken, Lefkara Edebiyat Kültür ve Sanat dergisi tarafından düzenlenen “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere de katılım belgeleri sunuldu.

Edebiyat Festivali, 17 Mayıs’a kadar devam edecek ve Ada’nın çeşitli noktalarında fotoğraf sergilerinden, şiir gecelerine, ünlü yazar ve akademisyenlerin gerçekleştireceği söyleşilere kadar pek çok edebi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Festival hakkında daha fazla bilgi, organizasyonda yer alan kurumların sosyal medya hesaplarından veya Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nün 0392 227 31 37 numaralı telefonundan temin edilebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap