“III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi” açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen "III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi" bugün Merkez Lefkoşa Etkinlik ve Kültür Salonu'nda ziyarete açıldı.

Yayın: 18.04.2024 - 21:50

36 kez okundu

“III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi” açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama çerçevesinde düzenlenen serginin açılışını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı gerçekleştirdi.

Sergide, öğrencilerin “Atatürk ve Çocuk”, “Çocuk ve Hayaller”, “Çocuk ve Çevre”, “Çocuk ve Mutluluk” ile “23 Nisan Çocuk Bayramı” konularında yaptıkları resimler sergileniyor. Toplamda 17 ilkokul, 5 anaokulu ve 2 özel eğitim okulundan 200 öğrencinin eseri sergide yer alıyor.

Açılış konuşmalarını yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı, serginin 23 Nisan Salı gününe kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, çocukların eserleri için tebriklerini ileterek, Atatürk’ün değerlerinden ilham alarak geleceği şekillendirecek gençler olarak büyümelerinin önemini vurguladı.

Tatar, Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına hediye ettiğini hatırlatarak, bu önemli günün anlamını ve çocukların yaptıkları resimlerle ifade ettikleri değerleri önemsediğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ise etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini belirterek, Atatürk’ün vizyonunu ve hedeflerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Başarı da, çocukların heyecan dolu resimlerinin bayramı anlatmak adına büyük değer taşıdığını vurgulayarak, bu anlamlı etkinlik için gurur duyduklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap