İlk Türk astronot Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü Ulu Önder Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” oldu

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu unvanını kazanarak uzaya adım atan isim olarak tarihe geçti. Uzay yolculuğuna çıktığı anlarda, "İstikbal göklerdedir" diyerek Türk milletinin gururunu yansıttı.

Yayın: 19.01.2024 - 08:14

244 kez okundu

İlk Türk astronot Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü Ulu Önder Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” oldu

SpaceX’in Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na yönelen Ax-3 ekibi, yolculuklarına başladıkları anda duygularını ve düşüncelerini X hesabından canlı olarak paylaştı. Alper Gezeravcı, uzaydaki ilk anlarında şu sözleri dile getirdi: “Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu için buradayım. Türk milletine ve Yüce Ata’mız Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüne atılan bu adımı, ‘İstikbal göklerdedir’ sözüyle selamlıyorum.”

Geri sayımın bitiminden itibaren yaşadığı duyguları paylaşan Gezeravcı, “Uzun süredir bu anı hayal ediyordum. Gerçekleşmesi harika bir duygu. Başlangıçtan itibaren her şey mükemmel gidiyor.” dedi.

Alper Gezeravcı, Türkiye’ye önemli katkılarda bulunan ve bu uğurda hayatlarını kaybedenleri anarak, misyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ax-3 misyonunda Türkiye’yi temsil eden Gezeravcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacak. Türkiye Uzay Ajansı’nın bilgilendirmesine göre, Gezeravcı, istasyonda 13 farklı bilimsel deneye katkı sağlayacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap