İngiltere, Kanada ile Brexit sonrası ticari anlaşma görüşmelerini askıya aldı

İngiltere, Kanada ile yürütülen Brexit sonrası ticari anlaşma görüşmelerini, et ve peynir ticaretinde ortaya çıkan anlaşmazlık sebebiyle askıya aldı.

Yayın: 26.01.2024 - 19:51

64 kez okundu

İngiltere, Kanada ile Brexit sonrası ticari anlaşma görüşmelerini askıya aldı

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiltere ve Kanada arasındaki ticaret, Brexit sonrası mevcut anlaşmanın devamı olarak devam etmekteydi. Ancak, et ve peynir ticaretindeki anlaşmazlık nedeniyle İngiltere, Mart 2022’de başlayan görüşmeleri durdurma kararı aldı.

İngiliz hükümet sözcüsü, “Ticaret müzakereleri karmaşık bir süreçtir, ancak ilerleme kaydedilmediği durumlarda duraklamak doğru bir karar olabilir. Gelecekte daha güçlü bir ticari ilişki kurmak için Kanada ile görüşmelere yeniden başlamaya açığız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kanada, daha önce “hormonlu sığır eti” ihracatında İngiliz mevzuatının engel oluşturduğunu belirterek, bu konuda imtiyazlar talep etmişti.

İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kanada’nın süt ürünleri konusunda kısıtlamalar getirdiğini ve bu durumun “zorlu bir tartışma ortamı” yarattığını ifade etmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap