İngiltere Merkez Bankası: “Dijital sterlin” konusunda kesin karar verilmedi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), hükümetle yürütülen görüşmelerde merkez bankası destekli "dijital sterlin"in piyasaya sürülmesine dair kesin bir karar alınmadığını açıkladı.

Yayın: 25.01.2024 - 17:51

75 kez okundu

İngiltere Merkez Bankası: “Dijital sterlin” konusunda kesin karar verilmedi

BoE, İngiliz Hazinesi ile birlikte yürütülen ve “dijital sterlin” olarak adlandırılan resmi elektronik para birimi projesine ilişkin istişare raporunun sonuçlarını duyurdu.

Rapora göre, paranın günlük yaşamda merkezi bir rol oynadığı, para birimine olan güvenin kritik önem taşıdığı vurgulandı. İngiliz ekonomisinin giderek dijitalleştiği ve nakit kullanımının azaldığı belirtilen raporda, ancak hala birçok kişi için nakit paranın önemli olduğu vurgulandı. Raporda, “Nakit, İngiltere Merkez Bankası tarafından doğrudan ihraç edildiği için ekonominin kalbinde bulunuyor. Nakite güvenebilirsiniz.” ifadesi yer aldı.

BoE ve İngiliz hükümetinin dijital sterlinin piyasaya sürülmesi konusunda henüz net bir karar vermediği belirtilerek, “Dijital pound” fikrinin mevcut banknotlara dijital bir tamamlayıcı olarak ekleneceği ve nakit paranın yerini almayacağı ifade edildi.

Raporda, tüketicilerin paralarını nasıl kullandıklarına dair kişisel tercihlerinin korunmasının amaçlandığı, dijital pound kullanımının vatandaşların tercihine bağlı olacağı belirtildi. Ayrıca, dijital sterlinin piyasaya sürülmesine ilişkin kararın İngiliz parlamentosunda alınacağı vurgulanarak, “Parlamento, dijital poundun başlatılması konusunda herhangi bir karar öncesinde birincil mevzuat yoluyla yetki sahibi olacak.” denildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap