İnsan Hakları Platformu, bir davadaki kararı olumlu karşıladığını belirtti

İnsan Hakları Platformu, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2023 Şubat'ında Merkezi Cezaevi'nde gerçekleşen "toplumsal tecavüz" vakasıyla ilgili verdiği kararı memnuniyetle karşıladı.

Yayın: 14.05.2024 - 13:08

320 kez okundu

İnsan Hakları Platformu, bir davadaki kararı olumlu karşıladığını belirtti

Platformun yazılı açıklamasında, olayın ardından başlatılan soruşturmanın sonucunda suçlarını kabul eden iki kişiye Kasım 2023’te 18 yıl hapis cezası, suçlarını kabul etmeyen iki kişiye ise geçen hafta 21 yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Açıklamada, İnsan Hakları Platformu’nun olayı yakından takip ettiği ve mağdura hukuki destek sağladığı ifade edilerek, herkesin insan haklarına eşit erişim hakkına sahip olduğu ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi için bu tür kararların hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Mahkeme kararının olumlu bulunduğu belirtilen açıklamada, cezaevinde bu tür suçların tekrarlanmaması için ilgili tarafların hızla önlemler alması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, cezaevinde yaşanan cinsel şiddetin önlenmesine yönelik her türlü çaba için destek vermeye hazır oldukları ve özellikle savunmasız grupların tutukluluk koşullarının yakından izleneceği belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap