İran destekli gruplardan ABD’nin Suriye’deki üssüne İHA saldırısı

Suriye'de, İran destekli gruplar tarafından Fırat Nehri'nin batı yakasındaki Deyrizor ilinde konuşlu ABD askerlerinin bulunduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne yönelik insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilen saldırı haberi geliyor.

Yayın: 05.02.2024 - 16:06

96 kez okundu

İran destekli gruplardan ABD’nin Suriye’deki üssüne İHA saldırısı

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Fırat Nehri’nin batı yakasında konuşlanan İran destekli terör grupları, Ömer Petrol Sahası Üssü’ne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı düzenledi.

Şu ana kadar saldırıda yaşanan can kaybına dair bilgi bulunmazken, ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil.

ABD, 28 Ocak’ta Suriye-Ürdün sınırındaki bir üssüne yönelik saldırıya misilleme olarak, 3 Şubat 2024 tarihinde Suriye ve Irak’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu duyurmuştu.

Deyrizor çevresindeki gerilim devam ederken, Suriye’de ABD güçlerinin bulunduğu üsler, yılbaşından bu yana roket ve kimliği belirsiz kamikaze İHA’lar tarafından bir dizi saldırıya maruz kalmıştı. Fırat Nehri’nin doğusundaki Deyrizor toprakları, ABD destekli PKK/YPG’nin işgali altında bulunurken, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap