Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 03.01.2024 - 16:57
Güncelleme: 03.01.2024 - 17:37
391 kez okundu
İran’ın Kirman eyaletinde Kasım Süleymani’nin mezarının yakınında meydana gelen iki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 73’e yükselirken, yaralı sayısı da 170’e çıktı
IRNA (İran Resmi Haber Ajansı)’nın Acil Durum Merkezi’nin açıklamasına göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’nin Ocak 2020’deki ABD saldırısında öldürülmesinin 4. yılı anısına düzenlenen tören için kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana geldi.
Yaklaşık 10 dakika arayla gerçekleşen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 73’e ulaştığı bildirildi. Olayda hayatını kaybedenler arasında 6 çocuk da bulunurken, yaralıların sayısı 170’e yükseldi.
Kirman Vali Yardımcısı Rahman Celali’nin olayı terör saldırısı olarak tanımladığını belirten devlet televizyonu, ayrıca yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’nın “fail ya da faillerin bölgeye iki ayrı bomba bıraktığı ve uzaktan patlattığı” şeklinde bir haber yayımladığını aktardı.
Patlamaların ardından bölge halkından güvenlik amacıyla bölgeyi terk etmeleri istendi. Güncel bilgilere göre, caddeler boşaltılmış durumda.
Daha önce yapılan açıklamada, Süleymani’nin mezarının yakınındaki iki patlamada 53 kişinin hayatını kaybettiği, 71 kişinin yaralandığı belirtilmişti.
ABD’nin 3 Ocak 2020’deki Bağdat saldırısında hayatını kaybeden Süleymani’nin ölümünün 4. yılı anısına düzenlenen etkinlikler devam ediyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.