İran’dan Pakistan’ın saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı, Sistan-Beluçistan eyaletine düzenlenen saldırıyı kınayarak Pakistan'a tepki gösterdi.

Yayın: 18.01.2024 - 13:23

60 kez okundu

İran’dan Pakistan’ın saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pakistan ordusunun Sistan-Beluçistan eyaletine yönelik gerçekleştirdiği saldırının kınandığı ifade edildi.

Önceki günlerde, Tesnim Haber Ajansı, Ceyşu’l Adl örgütünün Pakistan’daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla vurulduğunu duyurmuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise İran’ın 16 Ocak’ta Belucistan eyaletine düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun da yaralandığını açıklamıştı.

Gelişmeler sonrasında, Islamabad yönetimi Tahran Büyükelçisi’ni geri çağırma kararı alırken, İran’ın İslamabad Büyükelçisi’nin de bir süre geri dönmeme ihtimali gündeme gelmişti.

Pakistan, gece saatlerinde İran’ın sınır bölgesindeki bir köye füze saldırısı düzenlemişti. Tahran yönetimi, bu saldırıda 3’ü kadın, 4’ü çocuk olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise Sistan-Beluçistan eyaletinde “teröristlerin saklandıkları yerlere” yönelik koordineli ve özel hedefli askeri saldırının gerçekleştirildiğini, istihbarata dayalı operasyonda birçok “teröristin” öldürüldüğünü açıklamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap