İsias davası Başbakan Üstel başkanlığındaki toplantıda ele alınıyor

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin Adıyaman şehrinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden 72 kişiden 35'i Kıbrıslı Türk olan İsias Otel davası, Başbakan Ünal Üstel'in başkanlığında gerçekleşen bir istişare toplantısında ele alındı.

Yayın: 20.01.2024 - 14:16

170 kez okundu

İsias davası Başbakan Üstel başkanlığındaki toplantıda ele alınıyor

Başkent Lefkoşa’da düzenlenen toplantıya, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ve dernek üyesi Pervin Aksoy İpekçioğlu ile Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Üyeleri Oğuzhan Hasipoğlu, Ongun Talat, Talip Atalay, Ayşegül Baybars; CTP Milletvekili Ürün Solyalı, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Başbakanlık DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy ile KKTC’den bazı öğretim üyeleri ve avukatlar da katıldı.

Toplantıda, İsias davasını temsil eden Şampiyon Melekleri adına Türkiye’den gelen avukatlar Çetin Arslan, Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Hasret Güney, Ramiz Erinç Sağkan, Mehmet Eren Turan da hazır bulundu.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Ocak’ta başlayan İsias Otel davası, dört gün süren duruşmaların ardından mahkeme tarafından tutuklu 11 sanıktan 5’inin (Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt) tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adli kontrolle serbest bırakılan diğer 6 sanığın (Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt) durumu da aynen devam etti.

Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap