İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Grand İsias Otel, 6 Şubat depreminde Şampiyon Meleklerin hayatını kaybettiği trajik bir olayın merkezi haline gelmişti.

Yayın: 14.05.2024 - 12:14

359 kez okundu

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Bu acı olayın detaylarını yeniden gözden geçirmek üzere, İsias Otel davasıyla ilgili önemli bir adım atıldı. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Nisan’da yapılan ikinci duruşmada alınan ara karar çerçevesinde, Gazi Üniversitesi dışında, tercihen teknik bir üniversiteden yeni bir bilirkişi raporu talep edilmesine karar verildi. Ancak mahkeme, bu raporu hazırlama görevini 9 Eylül Üniversitesi’ne verdi.

Bu kararın ardından Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yücesoylu Karakaya, bilimin ve hukukun üstünlüğüne olan inançlarını vurgulayarak, uzman kişilerin İsias’taki bu trajediyi mahkemeye tüm detaylarıyla aktaracağına güvendiklerini belirtti. Aynı zamanda, İsias’taki bu acının bilimsel bir açıklamasının olması gerektiğini ve bu nedenle bilirkişilerin doğru bir rapor sunacağına inandıklarını ifade etti.

Karakaya, “İsias’ta sevdiklerimizi kaybettik ve bu trajediye sebep olanların adalet önünde hesap vermeleri için mücadele edeceğiz.” diyerek, yaşananları unutmayacaklarını ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da gerçekleşmiş ve mahkeme ara kararlar almıştı. Bu ara kararlara göre, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk halleri devam ederken, diğer sekiz sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu için Gazi Üniversitesi dışında, teknik bir üniversiteden rapor talep etme kararı almıştı. Davanın bir sonraki duruşması ise 12 Haziran’da yapılacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap