İsias Otel davasında ikinci duruşma başladı

İsias Otel davasının ikinci duruşması bugün gerçekleşti. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 72 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralandığı ana dava ile birlikte 2 yaralının bulunduğu ek dosya bir araya getirildi.

Yayın: 26.04.2024 - 13:18

52 kez okundu

İsias Otel davasında ikinci duruşma başladı

Duruşma, sanıkların savunmalarıyla başladı. Birleştirilen dosyada, 72 ölüye ek olarak 2 yaralının daha bulunduğu belirtildi.

Bozkurt

İsias Otel’in sahibi olan sanık Ahmet Bozkurt, birleştirilen dosyaya ilişkin yaptığı savunmada, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. İnşaat ve kullanılan malzemelerle ilgili yapılan hesaplamaların yanlış olduğunu iddia etti.

Bozkurt, binayı inşa eden mühendis, mimar ve diğer çalışanların işlerini düzgün bir şekilde yaptıklarını belirtti. “Yanlış tespitler var, bunları kabul etmiyorum” diyerek, mahkeme tarafından sunulan kök rapor ve ek rapor tespitlerine itiraz etti.

1993 yılında inşaata başladığında malzemeleri titizlikle seçtiğini belirten Bozkurt, iddiaları reddetti.

Yıldız

İsias Otel’in mimarı Erdem Yıldız da, birleştirilen dosyadaki 2 yaralı hakkında bilgisinin olmadığını dile getirdi. Yıldız, 2001 yılından sonra yapılan tadilatın sorumlusu olduğunu belirtti.

Gazi Üniversitesi tarafından sunulan ek rapor ve kök raporda “projeye uyumsuzluk” olduğunu ancak kaçak kat iddiasının bulunmadığını ifade eden Yıldız, raporun yanlış ve sahtekarlıkla dolu olduğunu savundu.

Bağcı

İsias Otel’in fenni inşaat mühendisi Halil Bağcı, daha önceki savunmasını tekrarlayarak, kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Bozkurt

Mehmet Fatih Bozkurt ise, ana savunmada ifade ettiği görüşleri kabul ettiğini ancak birleştirilmiş dosya, ek rapor ve kök raporda yer alan diğer iddiaları reddettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap