Işık’tan AP’ye eleştiri

KKTC İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hasan Y. Işık, Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs Türkleri için ayrı parlamenter seçimlerine ilişkin hiçbir adım atmadığını belirterek, bu durumu "adaletsiz" ve "haksız" bir politika olarak nitelendirdi.

Yayın: 10.06.2024 - 18:53

64 kez okundu

Işık’tan AP’ye eleştiri

Işık, AB’nin Kıbrıs’ta çözümsüzlüğü pekiştirdiğini iddia ederek, AB’yi Kıbrıs Türk halkının 1960’ta doğan haklarını tanımaya davet etti. Kendi yazılı açıklamasında Işık, “AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile sürekli olarak ‘tam dayanışma’ içinde olan ve ‘iki devletli çözüme’ karşı olan Avrupa Parlamentosu’nun, Kıbrıs Türklerinin kendi parlamenterlerini seçmesi için hiçbir talepte bulunmaması haksız ve adaletsiz bir politikadır. 1960’ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ‘homojen Yunan devleti’ olarak kabul etmek bu politikanın bir sonucudur” dedi.

Ayrıca, “Derneğimiz, BM tarafından tescillenen 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum ortaklığı devleti olduğunu hatırlatmak önemlidir. BM ve AB’nin bu ortaklık Cumhuriyeti’ni ‘homojen Yunan devleti’ olarak tanıması veya kabul etmesi, bu Cumhuriyetin Anayasası ve uluslararası antlaşmalarla çelişmektedir” diye ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap