İskele’de gramajı eksik ekmek satışı yapıldığı tespit edildi

İskele Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İskele bölgesinde bir markette tespit edilen gramajı eksik ekmek satışına ilişkin önemli bir denetim sonucu duyuruldu.

Yayın: 24.01.2024 - 11:11

59 kez okundu

İskele’de gramajı eksik ekmek satışı yapıldığı tespit edildi

İskele Belediyesi Çevre ve Sağlık Bölümü ekipleri, bir vatandaşın ihbarı üzerine gerçekleştirdikleri denetimde, 200 gram olması gereken ekmeklerin 175-185 gram arasında satıldığını belirledi. İlgili markette satılan eksik gramajlı ekmeklerin Gazimağusa’da faaliyet gösteren ekmek üreticisi firmadan temin edildiği ortaya çıktı ve söz konusu firma hakkında para cezası uygulandı.

Açıklamada ayrıca, Çevre ve Sağlık Bölümü’nün Çevre Koruma Dairesi ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği başka bir denetimde ise, bir inşaatta limitlerin üzerinde ses çıkaran bir jeneratör tespit edildi. Jeneratörün 55 desibeli aşması gerekirken 62 desibel ses çıkardığı belirlendi ve ilgili firma hakkında da cezai işlem başlatıldı, jeneratör kapatıldı.

Ayrıca, Çevre ve Sağlık Bölümü ekipleri tarafından yapılan market denetimlerinde tarihi geçmiş ve uygun saklama koşullarına uymayan yaklaşık 100 ürün toplandığı bildirildi. Bu ürünlerin sağlık standartlarına uygun olmaması nedeniyle toplandığı ifade edilen açıklamada, denetimlerin periyodik olarak devam edeceği ve tüketicilerin sağlığını koruma amacının ön planda tutulduğu vurgulandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap