İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Golan Tepeleri talimatı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusuna işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeyi kontrol altına alma talimatı verdiğini açıkladı.

Yayın: 09.12.2024 - 08:37

1140 kez okundu

İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Golan Tepeleri talimatı

Netanyahu, Golan Tepeleri’nde bulunan Bental Dağı’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, orduya tampon bölge ve yakındaki komuta noktalarını ele geçirme emri verdiğini ifade etti. Başbakan, “Sınırlarımızda hiçbir düşman gücüne yerleşim izni vermeyeceğiz.” diyerek İsrail’in sınır güvenliğine olan kararlılığını vurguladı.

İsrail Ordusu Şeyh Dağı’nı Ele Geçirdi

İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail ordusu işgal altındaki Golan Tepeleri’nin Suriye tarafındaki Şeyh Dağı’nı kontrol altına aldığını doğruladı. Bu gelişme, bölgede uzun süredir devam eden tansiyonu daha da artırmış durumda.

Askeri Takviyeler Devam Ediyor

6 Aralık’ta İsrail ordusu, Suriye’deki gelişmelere bağlı olarak Golan Tepeleri’ndeki birliklerine takviye gönderdiğini duyurmuştu. Ordu, tampon bölgeye ve silahtan arındırılmış bölgeye ek kuvvet gönderildiğini açıkladı.

Golan Tepeleri’nin Tarihi ve Mevcut Durum

İsrail, 1967’deki Altı Gün Savaşı’ndan bu yana Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni işgal altında tutuyor. 1974’te İsrail ve Suriye arasında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgelerin sınırları belirlenmişti. Ancak bu anlaşmaya rağmen bölge, yıllardır süren gerginliklerin ve çatışmaların merkezi olmaya devam ediyor.

Bu son adımlar, hem bölgede artan askeri hareketlilik hem de uluslararası toplumu ilgilendiren güvenlik endişeleri açısından dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap