İsrail’in Gazze’ye gece düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yayın: 08.02.2024 - 08:16

90 kez okundu

İsrail’in Gazze’ye gece düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldürüldü

Resmi Filistin ajansı WAFA tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah kenti ile Deyr el-Belah bölgesine gece saatlerinde hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Refah ve Deyr el-Belah’a yapılan saldırıların yerleşim yerlerini hedef aldığı ifade edilirken, Refah kentinde 2 evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı ve 12 sivilin hayatını kaybettiği, birçok kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ayrıca, Deyr el-Belah bölgesine yapılan saldırılarda da 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 10 Filistinlinin yaralandığı vurgulandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise en az 27 bin 708 Filistinlinin öldüğü, 67 bin 147 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu bildirilirken, sivil altyapının da hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının zarar gördüğü belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap