İstanbul Boğazı, arızalanan bir yakıt tankeri nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı

Liberya bayraklı "Peria" adlı petrol tankeri, İstanbul Boğazı'nda henüz belirlenemeyen bir sebep nedeniyle arıza yaşadı.

Yayın: 21.01.2024 - 11:05

86 kez okundu

İstanbul Boğazı, arızalanan bir yakıt tankeri nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı

NTV’nin internet sitesinde yer alan habere göre, rüzgarın saatte 60 kilometreye ulaştığı bir sırada geminin sürüklenme riski ortaya çıktı.

Güvenlik önlemleri kapsamında Boğaz’daki gemi trafiği kapatıldı. Kıyı Emniyeti ekipleri, tankeri güvenli bir alanda demirlemek için çalışmalara başladı. Çalışmaların süresine bağlı olarak Boğaz trafiğinin ne zaman normale döneceği belirlenecek.

İncelenen bilgilere göre, Rusya’dan İzmir’e seyir halinde olan “Peria” adlı tanker, İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde demir attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu durumun nedeniyle İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, Kıyı Emniyeti römorkörleri ve tahlisiye botlarının gemiye müdahale ettiği bilgisi de paylaşıldı. Tankerin seyahatine devam edip edemeyeceği konusunda yapılacak incelemenin ardından daha fazla bilgi sağlanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap