İşte TBMM’ye sunulan protokol hakkında tüm detaylar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etti.

Yayın: 23.10.2023 - 20:03

106 kez okundu

İşte TBMM’ye sunulan protokol hakkında tüm detaylar

Bu gelişmenin ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da bir açıklama yaparak kararı “sevindirici” olarak değerlendirdi ve “NATO üyesi olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir” denildi.

Türkiye, İsveç ve NATO’nun Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki üçlü görüşmesi sonrasında İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü TBMM’ye sevk edeceği ve İsveç’in de Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekleyeceği açıklanmıştı.

Finlandiya, 4 Nisan tarihinde NATO’nun 31. üyesi olmuştu, ancak İsveç’in üyeliği için Türkiye ve Macaristan hala onay vermemişti. Bu gelişmeler, İsveç’in NATO’ya katılma sürecini yansıtmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap