İtalya’dan Kızıldeniz’deki AB deniz misyonuna dair açıklama

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, uluslararası arenada gündem oluşturan konuları değerlendirdiği bir televizyon programında, Kızıldeniz'deki Avrupa Birliği (AB) deniz misyonunu ele aldı.

Yayın: 01.02.2024 - 09:42

95 kez okundu

İtalya’dan Kızıldeniz’deki AB deniz misyonuna dair açıklama

Tajani, Kızıldeniz’deki ticari gemileri Yemen’deki Husilerin saldırılarından korumayı amaçlayan AB deniz misyonunun komutasının ya İtalya ya da Fransa tarafından üstlenileceğini belirtti.

İtalyan devlet televizyonu Rai’deki programda konuşan Tajani, Savunma Bakanı Guido Crosetto ile birlikte çalıştıklarını ve ticari gemi trafiğinin korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak, Atalanta misyonuna ek olarak yeni angajman kurallarına sahip bir deniz misyonunun oluşturulacağını ifade etti. Bu yeni misyonun, İtalyan gemilerine veya diğer ülkelerin ticari gemilerine yönelik insansız hava araçları veya füzeler gibi tehditlere karşı savunma kabiliyetine sahip olacağını açıkladı.

Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Tajani, Rusların geri çekilmeden Ukrayna’da barışın zor olduğunu belirterek, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştüğünü ve İtalya’nın Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini ifade etti. Tajani, Ukraynalıların işgal altındaki bölgelerde Rus varlığını kabul etmeyeceklerini ve barış görüşmelerinin nasıl başlatılacağının tartışılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap