İzmir pidecisi vergi rekortmenleri listesine damga vurdu

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın duyurduğu Türkiye genelindeki gelir ve kurumlar vergisi istatistikleri, İzmir’in Çeşme ilçesinde faaliyet gösteren Reşat Akbaykal’ın adını vergi rekortmenleri listesine yazdırdı. Tek bir şubesi bulunan 50 yıllık işletmenin sahibi Akbaykal, kentte en çok gelir vergisi ödeyen ilk 100 rekortmen arasında yer aldı.

Yayın: 23.01.2024 - 00:33

152 kez okundu

İzmir pidecisi vergi rekortmenleri listesine damga vurdu

Çeşme Vergi Dairesi tarafından bilgilendirilen Akbaykal, vergi memurlarının kendisini İzmir’deki rekortmenler listesine eklediğini duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. “Biz vergi kaçıran iş insanları gibi değiliz. Kazandığımızın vergisini tam olarak öderiz” diyen Akbaykal, “İzmir’in ünlü holding sahipleri ve her gün medyada boy gösteren iş insanları nerede? Onlar hiç vergi ödemiyorlar mı? Bir restoran sahibi bu kadar vergi ödüyorsa diğerleri ne yapıyor? Neden listede yoklar? Bu konu üzerinde düşünmek gerekiyor. Bu büyük iş insanlarının bulunduğu kentte bu listede olmaktan gurur duyduk” şeklinde konuştu.

2022 yılı tahakkuklarına göre Türkiye genelinde ilk 100’e giren mükellefler, geçtiğimiz günlerde açıklandı. Listede ilk sırayı 564 milyon 124 bin liralık vergi ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar alırken, İzmir’in gelir vergisi tahakkukunu en yüksek ödeyen isim 44 milyon 337 bin 768,28 TL ile Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas oldu. İzmir’deki vergi rekortmenleri arasında ise sürpriz bir isim dikkat çekti. Çeşme Vergi Dairesi Başkanlığı, ilçenin tanınmış restoranlarından Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal’ı İzmir’deki ilk 100 vergi rekortmenleri arasında gördüğünü bildirdi. Bu bilgi yetkililer tarafından doğrulandı.

Çeşme Vergi Dairesi’nin aramasına cevap veren Akbaykal, isminin açıklanmasında bir sakınca olmadığını belirtti ve Yeni Asır gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ailesinden kalan bir evde yaşadığını söyleyen Akbaykal, “Bazı iş insanları olur olmadık masrafları vergiden düşerler. Araba alıp benzin parasını şirketlerine fatura edip vergi ödemekten kaçınırlar. Biz hiç böyle şeylere bulaşmadık ve bulaşmayız da. Herkesin vatan borcu var. Biz de kazandığımızın vergisini son kuruşuna kadar ödeyerek bu borcu ödemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Sadece bir restoran işleten bir iş insanı olarak listede olmanın anlamlı olduğunu belirten Akbaykal, İzmir’in önde gelen holdinglerinin ve iş insanlarının bu listede neden yer almadığını sorgulayarak, İzmirlilerin birbirlerinin başarılarına kıskançlıkla yaklaştığına vurgu yaptı. İşleri iyi gittiği halde birçok oyun ve kumpasa maruz kaldıklarını ancak pes etmediklerini ve kararlılıkla yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap