Japonya’da denizde 80 kilometre sürüklenen Çinli kadın 36 saat sonra kurtarıldı

Japonya'da denize girdikten sonra kaybolan Çinli bir kadın, 36 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda Tokyo'nun doğusunda kurtarıldı.

Yayın: 11.07.2024 - 08:43

159 kez okundu

Japonya’da denizde 80 kilometre sürüklenen Çinli kadın 36 saat sonra kurtarıldı

NHK devlet televizyonunun haberine göre, Şizuoka eyaletindeki Şimoda kentinde bulunan “Şirahama Ohama” sahilinde arkadaşıyla yüzen kadın, aniden gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sahil güvenlik ekipleri, helikopter desteğiyle kadını aramaya başladı. Kadının yerini, bölgede seyreden bir nakliye gemisinin mürettebatı tarafından tespit edilen radyo sinyalleri belirledi.

Çinli kadın, Çiba eyaletine bağlı Boso Yarımadası açıklarında yüzme simidi içerisinde bulundu. Sahil güvenlik helikopteriyle kurtarılan kadının bilincinin açık olduğu, ancak uzun süre susuz kaldığı anlaşıldı.

Kadın, kurtarıldıktan sonra helikopterle kıyı kenti Yokohama’daki bir hastaneye sevk edildi. İlk müdahaleyi acil tıp görevlileri gerçekleştirdi.

21 yaşındaki kadın, yetkililere yaptığı açıklamada, yüzmeye başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra akıntıya kapıldığını ve plaja geri dönmeyi başaramadığını belirtti. Kadının, denize girdiği noktadan 80 kilometre uzaklıkta, Tokyo’nun doğusundaki Boso Yarımadası açıklarına kadar sürüklendiği tespit edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap