Kanser tedavisi gören İngiltere Kralı Charles kamuya açık programlara yeniden başladı

İngiltere Kralı 3. Charles, kanser tedavisi sebebiyle ara verdiği halka açık etkinliklere Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezi'nde katılarak geri döndü.

Yayın: 30.04.2024 - 15:24

39 kez okundu

Kanser tedavisi gören İngiltere Kralı Charles kamuya açık programlara yeniden başladı

Kral Charles, University College London Hastanesi Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezi’ne yaptığı ziyaret öncesinde, ülkedeki Kanser Araştırmaları Vakfı (Cancer Research UK) tarafından yeni bir hamisi olarak atanmıştı. Kral Charles, annesi Kraliçe Elizabeth’in yerine geçtikten sonra, kendisine şubat ayında konulan kanser teşhisi sonrasında ilk defa kamuya açık bir etkinliğe katıldı.

Merkezin personeli ve Kraliçe Camilla ile birlikte, kanser tedavisinde ve araştırmalarında kullanılan son teknolojileri tanıttı.

Kral Charles, aynı zamanda Macmillan Kanser Araştırmaları Vakfı’nın da bir hamisi olarak, burada tedavi gören diğer hastalarla da bir araya geldi.

Akciğer kanserinin ilerlemesi ve tedavinin neden başarısız olduğunu araştıran TRACERx projesi ekibiyle de buluştu.

Buckingham Sarayı, Kral Charles’ın kanser tedavisiyle ilgili olarak “Majestelerinin tedavi programı devam edecek olsa da doktorlar, gelişmelerden memnun. Bu nedenle Kral, az sayıda kamuya açık programa katılabilecek.” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, gelecek etkinliklerin Kralın tedavisindeki ilerlemelere göre planlanacağı belirtildi.

Kral Charles’ın 26 Ocak’ta prostat büyümesi tedavisi göreceği ve bu nedenle bir süre kamuya açık etkinliklere katılamayacağı duyurulmuştu. Ancak 5 Şubat’ta, yapılan testler sonucunda Krala kanser teşhisi konulduğu açıklandı ve kanserin türü hakkında bilgi verilmedi.

Buckingham Sarayı, spekülasyonları önlemek için Kral Charles’ın prostat kanseri olmadığını da belirtti.

Kral Charles, o tarihten bu yana yalnızca Paskalya Bayramı gibi özel günler veya resmi etkinliklerde görünmüş olup kamuya açık bir etkinliğe katılmamıştı.

Kraliyet ailesi, ocak, şubat ve mart aylarında üç kanser haberiyle sarsıldı. Ocak sonunda Kralın kardeşi Prens Andrew’ün eski eşi Düşes Sarah Ferguson ikinci kez kansere yakalanırken, onu şubatta Kralın kanser haberi takip etti. Mart ayında da tahtın varisi Galler Prensi William’ın eşi Prenses Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap