Kar-İş Başkanı Topaloğlu: “Taşımacılık tarifesi yeniden düzenlenmeli”

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, hükümetin taşımacılık sektörüne daha fazla önem vermesini ve tarifelerin gözden geçirilmesini talep etti.

Yayın: 25.03.2024 - 14:03

41 kez okundu

Kar-İş Başkanı Topaloğlu: “Taşımacılık tarifesi yeniden düzenlenmeli”

Kar-İş tarafından yapılan açıklamada Topaloğlu, hükümetin taşımacılık sektörünü yeterince desteklemediğini iddia etti. Üyelerinin giderlerinin döviz bazında olduğunu vurgulayan Topaloğlu, tarifelerin yeniden düzenlenmesini istedi ve tüm harçların artmasına rağmen taşımacıların gelirinin artmadığına dikkat çekti.

Topaloğlu, “Bu koşullarda, toplu taşımacılık sürdürülemez.” diyerek otobüslerini yenileyemediklerini ve hatta yedek parça temin etmekte bile zorlandıklarını belirtti. Tarifelerin gözden geçirilmesi ve taşımacılık sektörüne gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Topaloğlu, yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve sektörün hükümet tarafından ihmal edildiğini savundu.

Lefkoşa’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen otobüs yangınına da değinen Topaloğlu, bu işin çok yüksek risk taşıdığını belirterek, bazı kişilerin sosyal medyada yaptıkları yorumlara tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap