Karadeniz’de nadir görülen 7 Kg ağırlığındaki kalkan balığı anında alıcı buldu

Karadeniz’in Pazar ilçesi sahilinde balıkçı ağına takılan nadir görülen bir kalkan balığı, tezgaha geldiği anda 7 bin TL’den anında alıcı buldu.

Yayın: 07.03.2024 - 21:32

59 kez okundu

Karadeniz’de nadir görülen 7 Kg ağırlığındaki kalkan balığı anında alıcı buldu

Pazar ilçesinde faaliyet gösteren Kardeşler Balıkçılık’ta tezgaha gelen 7 kg ağırlığındaki kalkan balığı, bir süre teşhir edildikten sonra hemen satıldı. Balıkçı esnafı Murat Kurt, Karadeniz’de kalkan balığının nadir bulunduğunu ve genellikle nisan ve mayıs aylarında görüldüğünü belirtti. Kurt, bu balığın pahalı bir tür olduğunu ve Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde daha fazla talep gördüğünü dile getirdi.

Kalkan balığının özel bir ağ ile yakalandığını ve bazen hamsi ağında da bulunabildiğini aktaran Kurt, bugün tezgaha gelen balığın kilosunun bin TL, toplamda ise 7 bin TL’den satıldığını söyledi. Kurt, Karadeniz’de kalkan balığının az yakalandığını ve bu nedenle fiyatının yüksek olduğunu vurguladı.

kalkan balığı

Yakalanan balığın müşterileri için özel bir tür olduğunu belirten Kurt, nadir bulunmasından dolayı fiyatına bakılmaksızın iyi fiyatlara satılabildiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap