KEMA: “Ağaçlandırmalara hız verilmeli ve orman alanları artırılmalıdır”

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA), ülkede ormanların ihmal edilmiş bir durumda olduğunu savunarak, “Ormanların sürdürülebilir yönetim ilkeleri çerçevesinde planlanarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Yayın: 21.01.2024 - 08:47

56 kez okundu

KEMA: “Ağaçlandırmalara hız verilmeli ve orman alanları artırılmalıdır”

Ayrıca ağaçlandırma çalışmalarına hız verilmeli ve orman alanları genişletilmelidir” açıklamasını yaptı.

KEMA’nın yazılı açıklamasında, ormanların amacına uygun olmayan bir şekilde kullanılmasına izin veren yasal düzenlemelerde değişiklik yapılması ve düzeltilmesi gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Orman yangınları ile mücadele ve yangın sonrası alanların ağaçlandırılması için her yıl yeterli bütçe ayrılmalıdır. Son dönemde artan çam kese böceği popülasyonuyla mücadelede hava destekli operasyonlar için yeterli bütçe sağlanmalıdır.

Ormanlarımızın çeşitli avantajlarından sürekli faydalanılabilmesi, erozyonun önlenebilmesi, su rejiminin düzenlenmesi; ormanların estetik ve sağlık işlevlerini sürdürebilmesi ve ormancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi sadece doğal gençleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla mümkündür. Bu amaçla her yıl bütçeye yeterli ödenek ayrılarak ağaçlandırmalara öncelik verilmeli ve orman alanları artırılmalıdır.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap