KIB-TEK, EL-SEN’in iddialarını yanıtladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) ortaya attığı iddialara karşılık verdi ve sendikanın açıklamalarını "gerçeklerden uzak, kamuoyunu yanıltıcı ve kurumu küçük düşürücü" olarak nitelendirdi.

Yayın: 24.01.2024 - 08:55

82 kez okundu

KIB-TEK, EL-SEN’in iddialarını yanıtladı

Kurumun yaptığı açıklamada, EL-SEN’in iddialarının kabul edilemez olduğu ifade edilerek, Kıb-Tek yönetiminin uzun yıllardır çözüme kavuşturulmayan konuları çözmeye ve enerji arz güvenliği ile sürekliliğini sağlamak için çalışmalara devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, jeneratörlerin düzenli bakımının yapıldığı ve üretim eksikliği kaynaklı sıkıntıların artık yaşanmadığı belirtilerek, Kıb-Tek’in enerji ihtiyacı çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi.

EL-SEN’in “jeneratör testlerinin geçemediği” iddiasının asılsız ve yanıltıcı olduğu belirtilen açıklamada, sendikanın yürüttüğü karalama kampanyasına toplumun itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Personel eksikliğinin yönetim ve hükümetin çabalarıyla giderildiği, personel terfileri ile çalışma huzurunun sağlandığı ifade edilen açıklamada, EL-SEN’in terfi iddialarının gerçek dışı olduğu ve yönetimin adilane bir yaklaşımla hareket ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Müdürlüğü olarak, halkın sürekli, kesintisiz ve kaliteli hizmet alması için çalışmalara devam edileceği belirtilerek, sendikanın baskı ve tehditlerine karşı tüm yasal hakların kullanılacağı ifade edildi. Halktan, “yalan, yanlış ve kamuoyunu yanıltan açıklamalara” itibar etmemeleri istendi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap