Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılı Davetli Sempozyumu yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi ile Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kıbrıs Barış Harekâtı 50. Yıl Davetli Sempozyumu", önemli bir etkinlik olarak düzenlendi.

Yayın: 10.06.2024 - 10:32

134 kez okundu

Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılı Davetli Sempozyumu yapıldı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl kutlama programı kapsamında düzenlenen sempozyum, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sempozyuma Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını şeref konuğu olarak tarihçi İlber Ortaylı yaptı.

Sempozyum iki oturum halinde gerçekleşti. Birinci oturumda Prof. Dr. Ali Satan, Prof. Dr. Soyalp Tamçelik ve Prof. Dr. Grazyna Zajac tarafından Barış Harekatı’nın tarihsel süreci ele alındı. İkinci oturumda ise Prof. Dr. Mustafa Serhan Yücel, Prof. Dr. Babahan Şerif, Prof. Dr. Elmira Memedova Kekeç ve Doç. Dr. Tudaro Arnaut tarafından Barış Harekatı’nın edebiyat dünyasına etkileri incelendi.

Sempozyuma Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna ve Polonya’dan katılan, Kıbrıs Türk tarih ve kültürüyle ilgili çalışmalar yapan akademisyenlere Barış Harekatı’nın 50. yıl kutlama plaketi takdim edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap