Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Türkan Şoray ve Ediz Hun’un da katılacağı anma programı düzenliyor

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Mutlu Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, şehit aileleri ve gazilerle birlikte Türkan Şoray ve Ediz Hun'un da katılacağı özel bir anma etkinliği düzenliyor. Program, 6-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve anıt, şehitlik, dernek ve müze ziyaretlerini içerecek.

Yayın: 25.04.2024 - 09:27

33 kez okundu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Türkan Şoray ve Ediz Hun’un da katılacağı anma programı düzenliyor

Türkan Şoray ve Ediz Hun, 8 Mayıs akşamı halkla bir araya gelerek özel bir etkinlikte bulunacaklar. Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan 2,5 ay önce, o dönemde Yılın Kadın Sanatçısı ve Yılın Erkek Sanatçısı seçilen Türkan Şoray ve Ediz Hun’un Kıbrıs’a geldiği ve ödüllerini aldığı tarihi hatırlattı.

Şoray ve Hun, 7 Mayıs 1974’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra Kıbrıs Türk Kuvvetler Alay Komutanlığı’nı ziyaret ederek askerlere moral vermişlerdi. Bu özel ziyaret, o günkü heyecan ve mutluluk dolu anların bir parçası olmuş ve askerler için unutulmaz bir anı haline gelmişti.

Platform, gazi ve şehitlerin hatırasını yaşatmak ve ailelerine bir nebze mutluluk sunmak için çaba harcıyor. Bu kapsamda, o tarihi fotoğrafta yer alan gaziler ve şehitlerin aileleriyle 7 Mayıs’ta büyük bir buluşma düzenlenecek. Halka, bu tarihi anı birlikte yaşama çağrısı yapılıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap