Kıbrıs Türk Kültür Derneği: “Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Yayın: 15.11.2023 - 11:32

115 kez okundu

Kıbrıs Türk Kültür Derneği: “Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Dernek, bağımsızlığı ve egemenliği koruma kararlılığını dünya genelinde vurgulayarak uluslararası toplumun bir parçası olma mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Dernek Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan mesajda, Kıbrıs Türk halkının 1878’den 20 Temmuz 1974’e kadar süren milli varoluş ve bağımsızlık mücadelesini, 15 Kasım 1983’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırdığı ifade edildi. Mesajda, Kıbrıs Türk halkının 40. yılında Cumhuriyet Bayramı’nı gurur ve onur içinde kutladığı vurgulandı.

Söz konusu mesajda, Kıbrıs Türk halkının sömürgeci ve yayılmacı planlara karşı verdiği milli mücadele sonucunda bağımsızlığını koruyarak, demokratik bir düzende özgürce yaşamını sürdürdüğüne dikkat çekildi. Ayrıca, emperyalist devletlerin Kıbrıs Adası’ndaki stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için sürdürdükleri politikaların devam ettiği belirtildi.

Mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik kararlılığını vurgulayarak, uluslararası bir anlaşma temelinde Kıbrıs uzlaşmasının mümkün olabileceği vurgulandı. Federasyon modeline karşı çıkılarak, bağımsız ve egemen iki devletli uzlaşmanın desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Kıbrıs konusunda Garanti Anlaşması, eşit egemenlik ve uluslararası statü gibi temel konuların tartışma gündemine getirilmemesi gerektiği belirtilen mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Türkiye’nin kararlı ve istikrarlı bir şekilde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Mesaj, Kıbrıs Türk halkının 40 yıllık bağımsızlık mücadelesini kutlamanın yanı sıra, öncü liderlere, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, şehitlere ve gazilere minnet ve şükran ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap