Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 09.12.2024 - 12:49
Güncelleme: 09.12.2024 - 14:38
1286 kez okundu
KTTB binasında gerçekleştirilen etkinlikte, birliğin sadece sağlık alanında değil, toplumsal dayanışma ve direniş sürecinde de önemli bir rol üstlendiği vurgulandı.
Toplantıda yapılan konuşmalarda, KTTB’nin toplum sağlığını koruma misyonunun yanı sıra çevre, etik değerler, sosyal adalet, demokrasi, insan ve hasta hakları gibi alanlarda da duyarlılığını sürdürdüğü ifade edildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap’ın katıldığı etkinlikte, KTTB Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası (KTDTO) Başkanı Dr. Dt. Turhan Ulutekin, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KTTO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Nilüfer Galip Çelik ve KTTB Genel Sekreteri Dr. Sinem Şığıt İkiz konuşma yaptı.
KTDTO Başkanı Dr. Dt. Turhan Ulutekin, sağlık sisteminin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekerek, ülkede hızla artan tıp ve diş hekimliği fakültelerinin yeterli denetimden yoksun olduğunu belirtti. Ulutekin, fakültelerin sayısının artırılmasının kaliteyi düşürdüğünü ve hekimlik mesleğinin itibarını zedelediğini söyledi. Yetkililere seslenen Ulutekin, “Tıp ve diş fakültelerinin niteliğini artırmaya yönelik politikalar geliştirin ve denetim mekanizmalarını ivedilikle uygulamaya koyun” dedi.
KTTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Nilüfer Galip Çelik, KTTB’nin sağlık hizmetlerinin gelişiminde rehberlik eden bir rol üstlendiğini ifade etti. Çelik, “KTTB, hekimlik mesleğinin onuruna uygun şekilde çalışmalarıyla meslektaşlarımızın yanında olmayı sürdürecektir” diye konuştu.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekerek, çözümün siyasi irade ile mümkün olduğunu belirtti. Azap, “Halkın eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi için meslek örgütlerinin birikimlerine kulak verilmelidir” dedi.
KTTB Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, birliğin yeni dönemde daha aktif ve dinamik bir şekilde çalışmayı hedeflediğini açıkladı. Dalkan, “Sağlıkta şeffaflık, erişilebilirlik ve eşitlik ilkeleriyle daha sağlıklı bir Kıbrıs için tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısında ayrıca KTTB Genel Sekreteri Dr. Sinem Şığıt İkiz, etkinlik programına dair bilgiler paylaştı. Bugün saat 17.00’de, TTB’nin desteğiyle “Genel Sağlık Sigortası” konulu bir seminer düzenleneceği açıklandı. Sağlıkla ilgili benzer eğitim ve toplantıların devam edeceği belirtildi.
KTTB, 68 yıllık tarihini kutlarken, hem sağlık alanındaki hem de toplumsal meselelerdeki etkin rolünü sürdürmeye kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.