Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı eleştirdi

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İhtiyat Sandığı Dairesi'nin "danışman statüsünde 8 bin euro aylık maaşla sözleşmeli personel alımı" planlarını şaşkınlıkla karşılayarak, Bakanlığı eleştirdi.

Yayın: 29.01.2024 - 16:05

73 kez okundu

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı eleştirdi

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu’ndaki sendika temsilcilerinin itirazlarına ve danışman alımının amacının sorgulanmasına rağmen, tatmin edici bir cevap alınamadığını ifade etti.

Açıklamada, “Çalışanların birikimleriyle oluşan İhtiyat Sandığı Fonu’nun korunmasından sorumlu olan Bakanlığın, bu kadar yüksek maaşlı bir çalışanı işe almak istemesi tamamen iş bilmezliktir” denilerek, “Bu maaş miktarı hangi kriterlere göre belirlenmiştir?” ve “Bu görevi yapacak kişinin böyle bir talebi oldu mu?” gibi sorular soruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun reçete sorununa dikkat çekilen açıklamada, “Gardiyanoğlu’nun çözüme yönelik izlediği yanlış yolda tek yaptığı, hekimleri, eczacıları ve meslek örgütlerini suçlamak oldu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Artık yeter! Sigortaları zarara uğratmaktan kaçınma adına halkın reçeteli ilaç almasını engelleyen mantıksız uygulamalara imza atan ve aynı zamanda İhtiyat Sandığı paralarını düşünmeden harcama kararı alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı, aklın ve mantığın yoluna, sorumlu davranmaya ve görevini kötüye kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap