Kimliksizler Derneği’nin, AP Dilekçe Komitesi’ne yaptığı dilekçenin kabul edildiği bildirildi

Kıbrıslı Türk çocuklarının Kıbrıs Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği vatandaşlığı için mücadele eden Kimliksizler Derneği, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi'ne sunulan 675 imzalı dilekçenin kabul edildiğini duyurdu.

Yayın: 23.01.2024 - 19:11

173 kez okundu

Kimliksizler Derneği’nin, AP  Dilekçe Komitesi’ne yaptığı  dilekçenin kabul edildiği bildirildi

Dernek temsilcilerinden Mediha Piro Azer, Brüksel’de gerçekleşen komite toplantısına çevrimiçi olarak katılarak yaşanan hak ihlalleri konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından çeşitli ülkelerden parlamenterlerin lehte ve aleyhte konuşmalar yaptığı belirtildi. Kıbrıslı Türk parlamenter Niyazi Kızılyürek de komite toplantısında hazır bulunarak dilekçeyi destekleyen bir konuşma gerçekleştirdi.

Dilekçenin kabul edilmesiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmede, dilekçenin açık kalmasına karar verildi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne konuyla ilgili bir mektup yazılarak savunma isteneceği ifade edildi. Komite Başkanı, “Kıbrıslı yetkililere, bu dilekçede belirtilen sorunu çözmek için ne gibi önlemler aldıklarını veya almayı planladıklarını soracağız.” şeklinde konuştu.

Kimliksizler Derneği temsilcisi Mediha Piro Azer, yaptığı sunumda konunun hem hukuki hem de insani boyutlarına vurgu yaparak, her devletin kendi vatandaşlık yasasını yapabileceğini ancak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin açıkça ayrımcılık yaptığını belirtti. Azer, çocukların kendi ülkelerinde yabancı durumuna düşmesinin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

Dilekçe, hala destek vermeye açık bir şekilde Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi web portalında yer alıyor. Açıklamada, dünyanın her yerinden ve tüm uyruklardan kişilerin Kıbrıslı Türk çocuklarına yapılan ayrımcılığı gidermek amacıyla dilekçeye destek verebileceği belirtildi. Ayrıca, destek için Petitions Committee web portalına girilerek mail adresiyle kayıt yapılması ve “support” butonuna tıklanması çağrısında bulunuldu. Açıklamada, Niyazi Kızılyürek’e ve Kimliksizler Derneği’nin hazırlık aşamasındaki çalışma ekibine teşekkür edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap