KKTC Karayolu Master Planı kapsamında 62 km’lik yol yapım 5 yol yapım çalışması yürütülüyor

2023 yılına ait verilere göre, "KKTC Karayolu Master Planı" projesi altında 5 adet yol yapım projesinin yürütüldüğü bildirildi.

Yayın: 18.01.2024 - 19:12

132 kez okundu

KKTC Karayolu Master Planı kapsamında 62 km’lik yol yapım 5 yol yapım çalışması yürütülüyor

Bu projelerin toplam uzunluğu 62 km olup, bunun 49 km’si bölünmüş yol ve 13 km’si birinci sınıf yoldan oluşmaktadır. Ayrıca, 322 km uzunluğundaki 3. sınıf yol ağında yapım-onarım işleri de devam etmekte olup, 2023 yılında tamamlanan köy yollarının uzunluğu 152,6 km olarak duyuruldu.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti kaynakları ile yürütülen projelerin KKTC Karayolları üzerindeki etkilerine vurgu yapıldı. Ayrıca, Lefkoşa Çevre Yolu’nun Alayköy bağlantısı ile Girne Yolu Yonca Kavşak Yapımı için ihale çalışmalarının devam ettiği ve 2024 yılında başlanması hedeflenen bilgisi paylaşıldı.

İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan “KKTC Karayolu Master Planı” projesi çerçevesinde, 1988 – 2022 yılları arasında 17 farklı yol kesiminde 632,5 km uzunluğunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı anayol yapımının tamamlandığı ifade edildi. Proje kapsamında ayrıca, Lefkoşa kaynaklı “Yol Yapım ve Bakım” projesine 2023 yılı Anlaşması kapsamında 30 milyon TL ödenek sağlandığı belirtilerek, bu kaynakla yol aydınlatma sistemlerindeki eksiklerin giderildiği ve birçok kavşak ile yol güzergahında bakım işlemleri gerçekleştirildiği açıklandı. Bu bakımdan, ülkenin yaklaşık bir yıllık malzeme ihtiyacının karşılandığı ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla kullanılmak üzere trafik levhası üretiminde kullanılmak üzere saç, omega direk ve yol boyasının temin edildiği vurgulandı.

Son olarak, yollardaki deforme olan bölümlerin tamiri için finansman desteği sağlanan güzergahlar da detaylı bir şekilde açıklanarak, projelerin geniş kapsamında yapılan çalışmalara dair bilgi verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap