KKTC’li atlet Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlamada 12 yıl sonra Türkiye’yi olimpiyatlara taşımak istiyor

KKTC'li milli atlet Buse Savaşkan, gelecek hedefini Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na yüksek atlama branşında katılarak belirlediğini ifade etti.

Yayın: 02.02.2024 - 11:12

72 kez okundu

KKTC’li atlet Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlamada 12 yıl sonra Türkiye’yi olimpiyatlara taşımak istiyor

Savaşkan, Türk atletizminin en son 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadınlar yüksek atlama kategorisinde temsil edildiğini hatırlatarak, “Bu başarıyı 12 yıl sonra tekrarlamak istiyorum” dedi.

Monte Gordo kasabasında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Buse, AA muhabirine 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Ailesinden uzak olmasının dışında büyük sorunlar yaşamadığını dile getiren milli atlet, antrenörü eşliğinde eksiklerini kapatmaya odaklandığını söyledi.

Geçtiğimiz yılın genel olarak olumlu geçtiğini ifade eden Buse, bazı yarışlarda beklentilerin altında kaldığını ancak 2024’te daha iyi bir performans sergilemeye odaklandığını belirtti. Almanya’nın Wuppertal şehrinde geçen hafta gerçekleşen yarışta 1.91’lik derecesiyle üçüncü olduğunu ve 22 yıldır kırılamayan kadınlar yüksek atlama salon Türkiye rekorunu elde ettiğini hatırlatan Savaşkan, “Bu yılki tek hedefim Paris 2024 Olimpiyatları. Olimpiyatlara gitmek için her şeyimi vereceğim” dedi.

Gelecek vaat eden sporculara örnek olmak isteyen Buse Savaşkan, “Eğer bir hedefe odaklanırsanız yapabilirsiniz. Zor olmasının bir önemi yok. Çalışarak her hedefe ulaşılabileceğini düşünüyorum. Kadın sporcular asla vazgeçmesin. Azim ve çalışmayla iyi noktalara geleceksiniz” şeklinde tavsiyelerde bulundu. Londra 2012 Olimpiyatları’nda kadınlar yüksek atlamada finale kalan ilk Türk sporcu olan Burcu Ayhan’ı anarak, Türkiye adına yarışmanın kendisini gururlandırdığını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap