“KOOP-SEN başkanı: ‘Mangalda eriyen hellim sahtedir, süt sektöründe hile var!’”

Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) Başkanı Mehmetali Güröz, süt sektöründe hile yöntemlerinin arttığını ve özellikle ‘mangalda eriyen hellimlerin’ içinde hormon ve katkı maddeleri bulunduğunu açıkladı. Güröz, “Mangalda eriyen hellim sahtedir” ifadeleriyle sektörel sorunları gündeme taşıdı.

Yayın: 26.12.2023 - 20:56

174 kez okundu

“KOOP-SEN başkanı: ‘Mangalda eriyen hellim sahtedir, süt sektöründe hile var!’”

Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) Başkanı Mehmetali Güröz, süt sektöründe yaygınlaşan hile yöntemleri ve sorunlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güröz, BAĞIMSIZ TV’de yayınlanan, sunuculuğunu Okan Veli Şafaklı ve Deniz Gürgöze’nin yaptığı “Sıra Dışı” programına katılarak sektörel sorunları masaya yatırdı.

Korunan Ölçülerde Fotoğraf
Photo

Programda konuşan Güröz, “Mangalda eriyen hellim sahtedir” ifadelerini kullanarak, süt sektöründeki bazı ürünlerin içeriklerindeki hilelere dikkat çekti. Söz konusu hellimlerin içinde hormon ve katkı maddeleri bulunduğunu belirten Güröz, bu durumun ürünlerin maliyetini düşürerek kar oranını artırdığını söyledi.

Güröz, süt sektöründeki hilelerin sadece tüketicileri değil, aynı zamanda dürüst üreticileri de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi ve şeffaf bir sektör oluşturulması çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap