KSTU skandalında yeni gelişme: Eski bakanın şok eden düğün harcamaları!

Sahte diploma skandalının yeni detayları gün yüzüne çıktı: Eski bakanın KSTU'ye düğün bastişi ve öğrenci harcamalarıyla ilgili şok eden gelişmeler!

Yayın: 26.02.2024 - 21:42

113 kez okundu

KSTU skandalında yeni gelişme: Eski bakanın şok eden düğün harcamaları!

“Sahte diploma” skandalı kapsamında tutuklanan eski bakanlardan biri olan Kemal Dürüst, bu sefer de Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) üzerinden yapılan düğün bastişi ve çeşitli harcalamalarla ilgili olarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yeniden yargılanıyor. Yargılandığı suçlar “Sahte Belge Düzenleme”, “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme”, “Sahtekarlıkla Para Temini”, “Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik Etme” olarak bildirildi.

Mahkeme duruşması sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, Dürüst’ün bir çiftin düğünü için okulun hesabından 34 bin TL düğün bastişi ödemesi yaptığı iddia edildi. Bu ödemelerin zanlının talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, öğrenci kayıtları için yapılan harcamaların toplamda 140 bin TL’nin üzerinde olduğu ve bu paranın da Dürüst’ün talimatıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Dürüst’ün, üniversite için 36 bin ABD dolarını sahtekarlık yoluyla temin ettiği de belgeler arasında yer alıyor.

Şu anki durumda, soruşturmanın derinleştirilmesi için 21 kişinin ifadesinin alınması talep edilirken, savcılık tarafından 3 günlük ek tutukluluk süresi istendi. Zanlının avukatı bu talebe itiraz etmedi.

Kemal Dürüst, bu süreçteki soruşturma kapsamında 3 gün daha tutuklu kalacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap