KTAMS Başkanı Bengihan: “112 Hızır Servisi’ne acilen istihdam yapılmalı, ambulans sayısı artırılmalı, teknik donanım geliştirilmeli”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, 112 Hızır Servisi'nde acilen önlem alınması gerektiğini belirterek, paramedik personel ve ambulans şoförü istihdamının artırılması, ambulans sayısının çoğaltılması ve teknik donanımın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın: 25.01.2024 - 15:09

44 kez okundu

KTAMS Başkanı Bengihan: “112 Hızır Servisi’ne acilen istihdam yapılmalı, ambulans sayısı artırılmalı, teknik donanım geliştirilmeli”

Bengihan, yazılı bir açıklamada, kamusal sağlık hizmetlerinde kritik bir rol oynayan 112 Hızır Servisi’nde yaşanan personel ve ambulans eksikliğinin sürekli sorunlara yol açtığını ifade etti.

“Nüfus artış hızına yetişemeyen 112 Hızır Servis personelinin, acil ve kritik durumlara yetişebilmek adına olağanüstü çaba gösterdiğini” belirten Bengihan, Lefkoşa 112 Hızır Acil Merkezi’nde tek personelle hasta taşıma, sevk, hastaneler arası konsültasyon ve acil durumlarla ilgilenebildiğini, sadece özel çağrılara iki personelle müdahale edilebildiğini dile getirdi.

KTAMS Başkanı, personel eksikliğine ek olarak ambulans sayısının yetersiz olması ve mevcut araçların eski, bakımsız ve donanım açısından yetersiz olması nedeniyle acil vakalara zamanında ve etkili bir şekilde hizmet verilemediğini vurguladı.

Bengihan, 112 Hızır Servisi’nde çalışan personelin artan iş yükü nedeniyle çağrılara yetişememenin sebep olduğu duygusal zorluklar yaşadığını belirtti.

KTAMS Başkanı, 112 Hızır Servisi’nin önemli bir görevi yerine getirdiğini ve halka zamanında ve etkili bir hizmet sunabilmesi için acil olarak paramedik personel ve ambulans şoförü istihdamının artırılması, ambulans sayısının çoğaltılması ve teknik donanımın güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap