KTAMS KDV iadelerinin zamanında yapılması için konunun takipcisi olacağını kaydetti

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Maliye Bakanlığı'nın "Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasası" kapsamında yapılması gereken iadelerin zamanında gerçekleştirilmesi için girişimde bulunacağını açıkladı.

Yayın: 31.01.2024 - 15:39

94 kez okundu

KTAMS KDV iadelerinin zamanında yapılması için konunun takipcisi olacağını kaydetti

Sendika, bu konuda takipçi olacak ve üç aylık periyotlarda iadelerin yapılması için gerekli adımları atmayan Maliye Bakanlığı’na karşı her türlü eylem hakkını kullanacaklarını belirtti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yazılı bir açıklama yaparak sendikanın mücadelesi sonucunda üç aylık periyotlarla yapılması gereken iadelerin üç yıl gecikmeli olarak başlatıldığını ifade etti. Bengihan, Maliye Bakanlığı’nın yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesi durumunda hukuki süreci başlatacaklarını ve hak sahiplerinin daha fazla mağdur olmaması için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bengihan, “Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasası”nın, kredi kartları veya banka kartları ile yapılan perakende mal ve hizmet alımları için üç aylık dönemler itibarıyla yüzde 1 iade yapılmasını emrettiğini belirtti. Yasadan kaynaklı olarak Maliye Bakanlığı ile yaşanan sorunların çözümü için sendikanın uzun bir mücadele süreci geçirdiğini ifade eden Bengihan, en sonunda 10 Mayıs 2023 tarihinde konuyu mahkemeye taşıdıklarını açıkladı.

Başkan Bengihan, sendikanın kararlı mücadelesi sonucunda yasa gereği üç aylık periyotlarda yapılması gereken iadelerin üç yıl gecikmeli olarak başlatıldığını belirtirken, ülkede yaşanan yüksek enflasyonun da hak sahiplerine ciddi bir değer kaybı yaşattığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap