KTAMS, “Nakil Kurulu toplanmadan yapılan görevlendirmelerin iptali talebiyle” YİM’de dava dosyaladı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sağlık Bakanı'nın Nakil Kurulu'nu toplamadan yasadışı görevlendirmeler yaptığını iddia ederek, bu görevlendirmelerin iptali talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Yayın: 17.01.2024 - 14:06

108 kez okundu

KTAMS, “Nakil Kurulu toplanmadan yapılan görevlendirmelerin iptali talebiyle” YİM’de dava dosyaladı

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, mahkemelerin önünde yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı’nın çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını ve Nakil Kurulu’na aykırı işlemler gerçekleştirdiğini savunarak, bu işlemlerin iptali için dava açacaklarını belirtti.

Bengihan, ülkenin demokratik ve hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Anayasa’nın idarenin yasaları ve tüzükleri uygulamasını gerektirdiğini ve yürütme organındaki bakanların Anayasa ve yasaların koruyucusu olması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı’nın partililerine ayrıcalıklı görevlendirmeler yaptığını iddia eden Bengihan, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın ilçe nakil, görevlendirme ve yer değişikliklerini Nakil Tüzüğü çerçevesinde Nakil Kurulu’nun yetkisine verdiğini ifade etti. Bengihan, Nakil Tüzüğü’nün, geçmişte yaşanan partizanca ve adaletsiz nakil ve görevlendirmeleri engellemek amacıyla çıkarıldığını belirtti.

KTAMS Başkanı, adaletli nakil ve görevlendirme bekleyen birçok kamu sağlık çalışanının olduğunu dile getirerek, yasanın ve tüzüğün ihlaliyle birlikte çalışma barışının bozulduğunu ifade etti. Bengihan, Sağlık Bakanı’nı uyararak çalışma barışının korunması gerektiğini belirtti.

Bengihan, siyasi kariyer ve beklentilerin adaletin önünde olduğunu savunarak, halka hizmet etmek iddiasında olanların ayrımcılık yapmaması gerektiğini vurguladı. Sendika olarak hak mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirten Bengihan, tüzüklere uyulmasını talep etmeye devam edeceklerini söyledi ve adaletsizliğe sessiz kalanların utabilirlerini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap