KTOEÖS: “Federal çözüm için görüşmeler yeniden başlamalıdır”

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Kıbrıs görüşmelerinin "Crans Montana'da kaldığı yerden, siyasi eşitlik ilkesine dayalı, iki toplumlu, iki kesimli, federal çözüm" amacıyla yeniden başlaması gerektiğini vurguladı.

Yayın: 02.02.2024 - 12:52

189 kez okundu

KTOEÖS: “Federal çözüm için görüşmeler yeniden başlamalıdır”

Eylem, bu sürecin sadece adaya barış ve çözüm getirmekle kalmayıp aynı zamanda Doğu Akdeniz’de ve bölgedeki genel barış için kritik bir adım olacağını belirtti.

KTOEÖS Başkanı, Geçitkale Havaalanı’nın Türkiye SİHA’larına üs olarak tahsis edilmesi kararını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve bu durumu kınadıklarını açıkladı.

Politikaların Kıbrıs sorununu daha da karmaşık hale getirdiğini belirten Eylem, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’nin ziyaretini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Rum lider Hristodulidis’in önerilerini iyi niyetle karşılanması gerektiğini ifade eden Eylem, görüşmelerin Crans Montana’da kaldığı yerden devam etmesi, siyasi eşitlik ilkesine dayalı, iki toplumlu, iki kesimli, federal çözüm için tekrar başlaması gerektiğini vurguladı.

Eylem, adaya barış ve çözümün yanı sıra Doğu Akdeniz ve bölgedeki genel barış için bu adımın önemli olduğunu ve Kıbrıslıların ülkelerinde ve dünyada barış içinde yaşamak istediklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap