Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 27.02.2024 - 17:48
Güncelleme: 27.02.2024 - 17:03
93 kez okundu
KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel imzasıyla yapılan açıklamada, kamu çalışanlarının hizmet geçmişlerinin, derecelerinin ve kıdeminin bütüncül bir şekilde ele alınarak düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, KTHY çalışanları için önerilen yeni yasa tasarısının adil bulunmadığı belirtildi.
“Öğretmenler Yasası” olarak da bilinen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nda değişiklik talepleri şu şekilde sıralandı:
2008’den sonra işe başlayan tüm çalışanların İhtiyat Sandığı ve Tek Tip Sosyal Güvenlik Yasası’na tabi olması gerektiği ifade edildi. Bu fonların yönetimi, tüm kesimlerin temsil edilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmeli ve öğretmenlerin de mutlaka bu fon yönetimine dahil edilmelidir.
Fonun enflasyona karşı korunması için gerekli önlemlerin alınması, fonun en az yarısının döviz olarak saklanması gerektiği belirtildi.
İhtiyat Sandığına yapılan katkıların işçilerde olduğu gibi çalışan ve devlet katkısının eşit oranda olması gerektiği önerildi. Ayrıca, yatırımların barem olarak artırılması ve emeklilik öncesi maaşların enflasyonla uyumlu hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.
47/2010 sayılı yasaya tabi öğretmenlerin vergi dilimlerinin düşürülmesi talep edildi.
Yasanın mağduru durumunda olan öğretmenlerin kariyer basamaklarının düzeltilmesi gerektiği ve eğitim hizmetleri sınıfının eklenmesi gerektiği belirtildi.
Tüm öğretmenlere, hizmet yılına bağlı olarak yıpranma payı verilmesi ve bunun fiili hizmet olarak sayılması önerildi. Ayrıca, doğum sonrası en az 6 ay ebeveynlik izni hakkı verilmesi istendi.
Öğretmenlerin görev riski, kira desteği ve yolluk gibi ödemelerinin artırılması ve emeklilik hakkı kazanmasının sağlanması gerektiği ifade edildi.
Son olarak, öğretmenlerin ikinci üniversite, yüksek lisans veya doktora yapmalarını teşvik edecek düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulandı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.